Leukste van 2020

‘Ik denk dat we allebei het zelfde vinden’ lacht Willemijn. ‘Ja, ik denk het ook. Lanzarote, he!?’ Antwoord Elise. ‘Waarom kies jij Lanzarote?’ Vraag Willemijn. ‘1 ding is zeker. Het was een super zwaar kamp. Kaj heeft ons echt helemaal afgemat. Vooral die stukjes terug naar de haven varen… Kaj kon op elk moment van de training 3x op ze fluitje blazen en dan moesten we een rondje (360 graden) maken. Dit bekent een overstag en gijp. De training zelf was al echt zwaar. Je moet je voorstellen dat ik 2 uur lang een interval aan het doen was. Mijn hartslag kwam niet onder de 150 slagen per minuut en ging vaak richting de 200. En dan ben je eindelijk met een lage hartslag naar de haven aan het gaan, opgelucht dat je even rust hebt, en dan moet je nog even aan het werk. Nee, dat was niet het leuk.’ 

‘Kaj heeft ons echt uitgeput. En achteraf is dat ook een van de redenen waarom we dit toch kiezen als leukste moment van 2020. We hebben toen zo veel geleerd. Veel efficiënte uren op het water gemaakt en buiten het zeilen plezier gehad.’ Vult Willemijn aan. 

‘Ja, de omgeving was geweldig. Altijd mooi weer en lekker warm. Ideaal. Normaal hou ik niet zo van twee zeilsessies. Je moet dan altijd een nat pak aan maar dat hoefde hier niet. Je pak droogde gewoon in een uurtje!’ Verteld Elise lachend.

‘En wat ook goed was, was dat we voor het eerst met ze tweeën weg waren. We hadden zelf besloten dat we hier wilde trainen en dat het goed voor onze ontwikkeling was. Een grootdeel moesten we ook zelf betalen. Door al deze omstandigheden hebben we ook gezorgd dat dit een goed trainingskamp ging worden en geweest is.’ Vult Willemijn aan.

‘En waar ik nu het meeste naar uit kijk, is dat we in januari daar weer gaan trainen! Dit keer samen met het hele team! Ik heb er enorm zin in!’ Verteld Elise met een grote lach op haar gezicht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *