KLUSSEN: EEN GOEDE THERAPIE

Na een piekevenement is er altijd tijd om na te denken en te evalueren. Willemijn had de hele familie zo gek gekregen te helpen met het opknappen van de buitenkant van haar nieuwe boot/huis: Manus, met zijn kennis van (boord-)elektra-, onze vader voor het overzicht en het maken van een toilet, onze moeder, Jan, Ilona en Willemijn zelf voor het schrobben, schuren en schilderen. De boot ging slechts voor een week de kant op, dus flink doorwerken!

Na een dag thuis vanuit het EK varen Manus en Willemijn hun boten van Vinkeveen naar Amsterdam. Manus gaat elke winter het water uit en blijft dan de gehele winter op de kant staan, voor Willemijn was het de eerste keer. Willemijn kwam aanvaren en kon direct de helling op. Pap en Manus haalden met alle voorzichtigheid de Nomade uit het water. Even een nachtje drogen en het schuren kon beginnen!
Zoals mamma zegt: ‘Verstand op nul en schuren maar!’ Een goede manier om toch nuttige dingen te doen, weg te zijn bij het zeilen en over het afgelopen jaar na te kunnen denken. Het is nogal een oppervlak dat geschuurd moest worden dus voldoende nadenk-tijd! Willemijn: “De laatste verflaag was er nog maar een dag op toen de Nomade alweer water voelde. Ik ben super blij dat we dit hebben gedaan! Heel fijn om na een piekevenement niet in een gat te vallen en niet te weten wat je moet doen. Door het klussen heb ik en een tiptop boot en goed kunnen nadenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *