DEZE WEEK ELKE DAG NIEUWS VANAF EK: DAG 6

Vandaag de laatste dag op de Attersee in Oostenrijk. Het was niet te voorspellen of het zou gaan waaien en dus besloot het wedstrijdcommittee dat de goldfleet al om 7.15 uur de eerste start zou hebben.

MANUS NOG TWEE RACES, WILLEMIJN TELEURGESTELD

Nog in de schemering van de ochtend gingen de boten het water op. En het waaide. Het wedstrijdcommittee wilde er voor de goldfleet nog vier wedstrijden uitpersen en zien of ook silver nog kon starten. Het is gelukt, maar hoe?
Willemijn: “Het begon met zuiderwind. We hadden een slechte start en konden ons nog een beetje naar voren werken. Direct na de eerste race werden we naar binnen gestuurd en tot na de lunch gewacht. Toen kwam de noorderwind in . Waarschijnlijk omdat het warm werd. Die richting hadden we de 2e dag ook al gehad, dus je moest een beetje rechtsaf. Maar onze speed was bagger. We hadden nu wel een goede start -waar onze focus op lag- maar kwamen niet echt naar de rechterkant. We zaten stuck in de middle en dan zit er niet veel meer in. We hebben echt in de achterkant lopen vechten zonder dat er iets te vechten viel. Het waren vreemde dagen met rare wind en we balen dat we niet top 10 gevaren hebben.” Manus: “Gelukkig mocht ik nog het water op! Ik had het helemaal gehad, met dat wachten. Ook nu begon de dag met wachten. We zouden opstaan als de eerste start zou zijn, maar je slaapt toch slecht toen Bart en Pim rond 5uur! opstonden. Daniel wil liefst vroeg naar de haven, dus na het ontbijt zijn we gegaan. We zouden na de goldfleet startten, maar die hadden lang uitstel. Het werd later en later.

Gelukkig hebben we nog twee potten kunnen zeilen. De eerste ging oke. We hadden meer een kant moeten kiezen, dat hadpage1image53186832

beter uitgepakt, maar goed teruggevochten na een slechte start. De tweede race hadden we een mooie start. We zaten links en toen kwam de wind ad random helemaal van rechts in. Daar hadden we niet op gerekend. Dat was pijnlijk. Als bemanning kan je niet helemaal over je schouder kijken en Daniel heeft het te weinig gedaan. Dat was zuur. We gingen van plaats 5 naar plaats 20 en probeerden weer terug te vechten.

Bart en Pim hadden een slechte dag en zijn van een podiumplek naar plaats 6 gezakt. Dus die hebben het moeilijk. Voor ons allen geen succesvol toernooi. We gaan zo toch maar met zijn allen lekker uit eten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *