DEZE WEEK ELKE DAG NIEUWS VANAF EK: DAG 3

Dinsdag startte het EK op de Attersee in Oosterijk. Het toernooi is 6 dagen, waarvan de eerste drie dagen kwalificatiewedstrijden worden gevaren. Vanmorgen weer geen wind, maar vanmiddag kon er gevaren worden.

MANUS VALT MET EEN PUNT NET BUITEN GOLDFLEET

Vanmorgen opnieuw geen wind. Maar gelukkig kwam de zon door en dus ook de wind. De 49er-fleet moest als eerste het water op.

Manus: “De dag was oke, maar we hebben in de tweede race een aantal stomme punten laten liggen. Nu zitten we niet in de Goldfleet. Dat is echt enorm balen. We waren de eerste wedstrijd niet goed genoeg gestart en door veel shift kwamen we niet door het veld heen. De grootste fout zat bij de bovenboei. Als bemanning had ik hard in moeten zetten dat we een boot moesten gaan ducken en dan op layline tacken. Die call overrulde Daniel door eronder te gaan tacken. Dan moet je als bemanning “nee” zeggen. Dat had ons 4 punten kunnen schelen. En hoewel de twee laatste wedstrijden goed op ons niveau hebben gevaren, is het zuur dat we nu gelijke punten met nummer 30 . Nu staan we boven in de silferfleet en kunnen we alleen maar zakken. Als laatste in goldfleet kan je alleen maar stijgen.

Willemijn: Ik vind het echt verdrietig voor Manus! Mijn dag was prima. Wij hadden als focuspunt de start en de downwind. En de start ging echt beter. Op 10 seconden na de start verloren we op de speed. Downwind ging goed en pakten we twee bootjes.

Morgen maken we het iets makkelijker voor onszelf qua zeilstijl. We gaan onszelf iets minder hard afstraffen als we grip verliezen op de foils. Morgen hebben opnieuw focus op de start, speed en downwind. We staan goed in het veld dus we hebben er zin in.

Morgen beginnen de finals voor ons in de goldfleet.

Vragen over terminologie? Mail naar ton@artoloco.nl en het komt in het volgende verslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *