WILLEMIJN & ELISE EUROPEES JEUGD- KAMPIOEN

In Vilamoura, Portugal, heeft het Nederlands Jeugdzeilteam Willemijn Offerman (20) en Elise de Ruijter (20) op donderdag 19 december goud gepakt tijdens het Junior Europees Kampioenschap wedstrijdzeilen. De zeilers zijn onderdeel van TeamNL. In dit toernooi namen Offerman en De Ruijter het in de 49erFX-klasse op tegen 15 andere Europese teams. Na een indrukwekkende serie races, met hoge golven en wisselende wind-omstandigheden, lieten zij Duitsland als tweede en Rusland als derde achter zich en werden zowel onder 21 als onder 23 kampioen! Manus Offerman & Pim Schep presteerden bij deze vreemde omstandigheden niet goed. Zij eindigden op een 12e plaats.

Zowel Willemijn & Elise als Manus & Pim zien deze wedstrijden als een tussenstap naar het aankomend wedstrijdseizoen. En als voorbereiding naar het EK 49er en 49erFX voor senioren in Garda, Italië in mei 2020. 

“Ik ben erg blij met de overwinning”, vertelt Willemijn. “Het was een evenement met zeer bijzondere weersomstandigheden. Normaal hebben we in Vilamoura veel dagen met weinig wind en vlak water. Soms een beetje swell (lange hoge golfslag). Afgelopen week was totaal anders! De eerste dag konden we de haven niet uitkomen, omdat er veel wind met hoge steile golven stonden. De havenmonding, zeker bij laag water, is niet heel breed. Als je eruit wilde varen, was de kans groot dat je door een golf werd meegenomen en tegen de pier aangegooid werd. Een logische beslissing van het race-comité om niemand naar buiten te sturen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *