Wie zijn wij

De kern van TEAM OFFERMAN (NED 305) is broer en zus; Manus is bemanning en Willemijn de stuurvrouw. Sinds het najaar van 2011 zeilen zij samen in de RS Feva en behalen zij op het WK 2014 in Carnac, Frankrijk de 9e plaats en op het NK 2014 een 2e plaats. In het najaar van 2014 stappen zij over naar de 29-er. Dit jaar doen zij veel ervaring op en verkrijgen de NOC*NSF-talentstatus van het Watersport Verbond. Manus & Willemijn worden de laatste jaren getraind en gecoacht door oud-olympier Alex Breuseker. Samen met hem richten zij zich nu om in 2016 een top 10 plek te varen op het WK in eigen land (Medemblik). Doordat het team veel druk ervaart behalen zij dit doel niet. Ze behalen de winst van de bronsfleet. Na het WK zijn Manus en Willemijn overgestapt naar de 49er FX. Dit is de olympische boot. Bij het EK 2017 hebben zij een 19de kwalificatie plek behaald en is Willemijn gevraagd voor het kernteam van het verbond. Manus werkt nu met een ander maatje aan zijn weg naar de top en Willemijn doet dit bij het verbond. Manus traint nog steeds met Alex. Naast het zeilen krijgen ze mentale coaching van Mick Berkhout en doen elke dag fysieke training en worden fysiek in de gaten gehouden door Strahinja Kosanovic.

Het doel voor beiden is om mee te doen op de Olympische spelen.

Sinds januari 2015 is TEAM OFFERMAN een VOF

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

— Bedankt voor het aanmelden op onze nieuwsbrief — Please enter a valid email

Team
Manus is zo ongeveer aan boord geboren. Vanaf 2011 vaart Manus samen met zijn zus, eerst in de RSFeva, daarna 29er en nu 49er FX. Manus krijgt zijn eerste Optimist als hij vijf jaar oud is en zeilt al snel achter de boot van zijn ouders aan. Manus start met wedstrijdzeilen op zijn 8ste. Hij zeilt 5 jaar in de Optimist. Halverwege het seizoen 2010 wisselt hij van Optimist naar Splash. Hij vaart dan direct in de prijzen en op de landelijke Combi-finale haalt hij zilver. "Lekker mijn eigen koers gevaren en op een haartje na geen eerste geworden.”
Naast het zeilen studeert hij Engineering, design and innovation aan de Hogeschool in Amsterdam en geeft hij zeiltraining aan RSFeva en RS500-teams.
Manus (1997)

Manus (1997)

Bemanning

Willemijn wil alles eerder dan haar broer en stapt bij Manus aan boord met een jaar of vier. Willemijn haar kast staat vol met prijzen. Zij zeilt haar eerste wedstrijden op haar 8ste en behaalt direct in het eerste jaar een 4e plaats in de C-klasse op de Combi Amsterdam. Een jaar later (2010) wordt ze 1e in de B. Hetzelfde jaar wint ze de wisselbeker van de club als beste jeugdzeiler van het jaar. "Daar ben ik echt trots op. De namen van allerlei goede jeugdzeilers staan erop."
Sinds 2011 vaart zij als stuurvrouw samen met haar broer, eerst in RSFeva, daarna in de 29er en nu in de 49er FX.
Op dit moment doet zij 5HAVO en geeft zeiltraining aan RSFeva- en RS500-teams.
Willemijn (1999)

Willemijn (1999)

Stuurvrouw

Alex Breuseker (1967) zag in 2013 het talent van Manus en Willemijn en onder zijn coaching behaalden zij met de RSFeva in 2014 een 9de plaats bij het WK. Hij heeft het team in de 29er getraind en traint en coacht ze ook in de 49er FX. Alex zeilde zelf acht jaar lang met Roy Heiner in de Star-klasse. In 2005 werden zij 7de op het WK en 9de op het EK. En net niet uitgezonden naar de Olympische Spelen van Athene. In 1986 begon Alex met zeilen in de Condender. In 1988 wordt hij Europees jeugdkampioen en 2e op het WK. Er volgen nog vele podiumplaatsen en 2001 wint hij de Fastnet-race en Cowes-week.
Hij repareert en tuned wedstrijdboten.
“Ik haal zelf veel energie uit door met gedreven mensen te werken die een doel willen bereiken.”
Alex Breuseker

Alex Breuseker

Coach

Mick is mentalcoach van Manus en Willemijn en afgestudeerd Sport- en Prestatiepsycholoog. Hij ondersteunt het team onder andere in communicatie, omgaan met druk en met plezier blijven varen. In 2015 start hij 'Mick's Fix'. Hij geeft stressmanagement-training voor mensen die rijexamen doen, groepsbijeenkomsten voor ADHD'ers en bootcamptrainingen. Maar hij had niet durven dromen dat zijn eerste 'case' meteen een schot in de roos zou zijn. In hun toewijding en motivatie om altijd beter te willen worden en zichzelf te willen verbeteren ziet hij de basis van ware topsporters. “De stappen die zij sinds het begin van de samenwerking gemaakt hebben zijn lovenswaardig en belooft veel goeds voor de toekomst!”
Mick Berghout

Mick Berghout

Mental coach

Onze lieve ouders brengen ons elke keer weer naar het zeilen toe en ondersteunen ons in alles. Met de steun van P.A. Sailsport, Mick's Fix, Ischen, Traffic Link, Typhoon Covers, Lightingale, Tuned, WVA Vinkeveen, ArtOloco, EM Cultuur, Lingotto, Zeilschool Vinkeveense Plassen, Gecu, Osteopathie praktijk en vele vrienden en familie is onze ambitie mogelijk.
Ondersteuning

Ondersteuning

Ouders, sponsors en gulle gevers

In 2011 stappen ze samen op de RSFeva. De verdeling aan boord is meteen duidelijk; met de scherpte en techniek van Willemijn en de tactiek en kracht van Manus hebben zij een uniek combinatie te pakken. Zij winnen de jaren daarop veel prijzen, waaronder diverse eerste plaatsen. Op het WK 2013 in: 26e overall en 3e Family en in 2014: 9de overal, 2e Family. Na de overstap is helder dat ze samen in een boot op hoog niveau willen varen. Zij zeilen op het WK 2015 een verdienstelijke 27ste plek in Silver (77ste overall) en zijn daarmee het 4e Nederlandse team. Het NK is teleurstellend met een 9de plaats, maar in het laatste wedstrijdweekend zij zich, varen hun eerste 1-tje en worden overall 2e! Zij behalen daarmee de NOC*NSF-talentstatus. Het doel ligt in 2016, een top 10 plaats tijdens het WK in Medemblik (Nederland). Helaas wordt dit niet gehaald, doordat het team de eerste dagen te veel druk ervaart. In de zomer van 2016 besluiten ze toch, lokaal is het doel niet gehaald, door te stappen naar de 49er FX, de olympische boot.
broer en zus

broer en zus

het duo

WE GAAN VOOR

  • Olympische spelen 2024
  • Olympische spelen 2024
  • Olympische spelen 2024
  • Olympische spelen 2024
  • Olympische spelen 2024

Wedstrijden in 2018

Fans

Boterhammen in 2018

Uren gezeild in 2018

Gulle gevers gezocht!

Wij hebben als doel om naar de Olympische Spelen van 2024 te gaan.

Doe je mee? Klik hieronder op de donaten button of maak het over.

Vind je het leuker om een aandeel van 49 euro in onze boot te hebben? Stuur ons dan een mail.

NL31 ABNA 0254 6100 64 t.n.v.Team Offerman.

92% Aankoop 49er FX
11% Kosten 2018

BEDANKT!

Klik op bedrijfslogo voor doorlinkfam. Van Gelder, fam. Beckerdorf, Bert Heijnen, Chris Hazelebach & Jose Meerman, David Meijer & Esther Hulst, Desmond & Marieke Kentrop, Albert Vijge, Dini & Hilbert Vos, Dorothe Carst, fam. Jessurun, Gemma Broekmeulen, Gert Poppe, Hans & Ria van Huystee, Ineke & Jan van Rossum, Gemma Broekmeulen, Marcel Esvelt, Jan Regter, Jean & Hermien Eigeman, Joost Vrielink, fam. Sparreboom, Paulien van Deutekom, Lars Colle, Marcel Esveld, Marijke Schippers, Wim & Margriet Meijer, Marit & Willem van Huystee, Marlolein & Henk Spoel, Nard Albers, Patrick & Pauline Bijman-van der Pas, Piet Smak, Robert-Jan Grunfeld, Stella & Nico van Paridon, Carijn van Rij, tante Dini van Huystee, Hans & Olga van Koningsbruggen, Ria Bakker, opa Wout & oma Corry Offerman, fam. Narold, opa Ben & oma Nel van Huystee, Danny van Zuylen, fam. Geurts, Mick Berghout, fam. Breuseker, fam. Ottenhof, pap & mam, Albert Klein Kranenburg, Erick de Boer, Silke Hanisch, Niek Bijman, Britt Arp, Ingrid de Ruyter, Ineke & Pim Janssens, Gerald Schaapman, Frank Hordijk, Paola van Tuijl, Fred Scholten, Bas & Sabine Offerman, Gerald & Liesbeth Hettema, Laurens Nieuwendijk, Niels & Margreet de Nies-Visser, fam. De Vreede, Rosanne Kok, Sandra Geerts, Petra Senden, Marianne van den Bergh, Koen Bolt en fam. Nell


Dit zijn al veel gulle gevers. Om ons doel dit jaar te halen zijn er nog meer sponsoren nodig. Heeft u misschien interesse om ook in dit rijtje te staan of met uw logo, neem gerust contact met ons op.


Contact

Email sturen

info@teamofferman.nl

Bedankt voor het bericht. U hoort snel van ons.
There was a problem while sending your message. Please try again.

Bellen

06-20871221

share on